This project has been funded with support from the European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Socrates code:
1141169-CP-1-2004-1-UK-
MINERVA-M

Virtuele workshop ATiT

Start de virtuele workshop

Toelichting

De Virtuele workshop van ATiT reflecteert zo veel mogelijk de face-to-face workshops die reeds gegeven werden.  Anderszijds geeft ze de gebruiker de nodige flexibiteit om pagina’s en documenten te raadplegen wanneer hij/zij dit wilt.  De workshopdeelnemer start in principe bij module 1 en eindigt bij module 10.  Maar er is echter ook de mogelijkheid om bepaalde modules over te slaan of de modules in een andere volgorde te nemen, wanneer bijvoorbeeld bepaalde modules reeds door de deelnemer gekend zijn.

We kozen voor een lineaire aanpak omdat dit nauw aansluit bij de structuur van de echte workshops.  Zo kunnen leerkrachten die deelgenomen hebben aan een van de echte workshops de virtuele workshop gebruiken als een handboek waarin ze gemakkelijk de inhoud van de workshop kunnen terugvinden.  De workshop kan dan achteraf ook gebruikt worden om bepaalde lesonderdelen nog eens opnieuw te bekijken en in te oefenen.  Voor degenen die niet de kans hebben gehad om deel te nemen aan een echte workshop, lijkt deze lineaire aanpak eveneens het meest doeltreffend.  Door de workshop van begin tot eind te volgen, zullen ze alle nodige informatie vergaren.  Deelnemers van de virtuele workshop die reeds over bepaalde kennis beschikken, kunnen willekeurig de modules kiezen waar ze nog iets over willen bijleren.

De virtuele workshop bevat volgende modules:

1. Intro - Wat zijn alle relevante materialen die je gebruikt bij het filmen?

2. Streaming - Wat is dit begrip en hoe kunnen wij er gebruik van maken?

3. Opnames - Hoe moet je opnames voorbereiden en hoe begin je eraan?

4. Capture - Hoe 'laadt' je je film in een videobewerkingsprogramma in?

5. Edit - Hoe bewerk je een gemaakt filmpje met tekst, overgangen, ... ?

6. Publiceer - Hoe publiceer je een film?

7. Oefeningen - Enkele oefeningen om de geleerde skills en theorie in praktijk om te zetten.

8. Showtime - Voorbeelden van filmpjes die gemaakt werden tijdens de live workshops.

9. Lesplan - Voorbeelden voor enkele lessen met videomateriaal over uiteenlopende onderwerpen.

10. Bronnen - Bronvermelding

 

 

Figuur 1: Inleidende pagina

 

De volgende items staan links in het hoofdmenu

 

 

Binnen de modules zelf, werd de volgende structuur aangehouden:

 

Figuur 1: Structuur van een module

 

De informatie die op de verschillende pagina’s kan gevonden worden, werd zoveel mogelijk geillustreerd met audio-visueel materiaal, foto’s, afbeeldingen, screenshots enzovoort.

In de virtuele workshop kunnen ook documenten gedownload worden die bruikbaar zijn om audio-visuele lesmaterialen mee te maken.  De workshop bevat achtergrond informatie en concrete suggesties voor praktische toepassingen.

Er is 1 pagina voorzien om voorbeeld filmpjes op te plaatsen die door de deelnemers van de workshop zelf gemaakt werden.

De virtuele workshop is momenteel enkel beschikbaar in het Nederlands.  Een Engelse versie is voorzien.

 

Voor meer informatie over deze workshop, contacteer:

Mathy Vanbuel

Leuvensesteenweg 132

3370 Roosbeek

Belgium

+32-16-284 040

mathy.vanbuel@atit.be