This project has been funded with support from the European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Socrates code:
1141169-CP-1-2004-1-UK-
MINERVA-M

Partners

De partners in dit project zijn allen experten op het vlak van het gebruik van audio-visuele media in het onderwijs.

 


In het Verenigd Koninkrijk onderzocht het project Click and Go Video de lokale technologische, infrastructurele, pedagische en toegankelijkheidsdrempels die het gebruik van streaming media in het onderwijs belemmeren. Het project ontwikkelde praktische en doelmatige hulpmiddelen en educatieve raamwerken. Op de website www.clickandgovideo.ac.uk vind u meer hierover. Daarnaast werd een serie workshops ontwikkeld, en een handboek: Video streaming: a guide for  educational development (Thornhill. S, Asensio. M, Young. C eds 2002).

Clive Young

Ross Little

Linda Creanor

Martin Hawskey

 

 


Het ICTOL (Faculteit der Letteren) en het Universitair OnderwijsCentrum Groningen nemen namens de Rijksuniversiteit Groningen deel aan VideoAktiv. Beide instituten zijn al jarenlang betrokken bij innovatieve projecten op het gebied van streaming media in het onderwijs. Voorbeelden zijn Davideon (gebruik van audiovisuele bronnen) en Didiclass (gebruik van videocases).

André Rosendaal

Gert-Jan Verheij

Jan Folkert Deinum

 

 


Twee afdelingen van de Vrije Universiteit zijn betrokken bij VideoAktiv: het Centre for Educational Training, Assessment and Research (CETAR) en het Audiovisueel Centrum (AVC). Het CETAR ondersteunt en coördineert het gebruik van informatie- en communicatietechnologie in het onderwijs aan de Vrije Universiteit. Aan het Centrum zijn 70 mensen werkzaam met een brede en gevarieerde expertise op educatief en technologisch gebied. Het Audiovisueel Centrum biedt diensten op het gebied van fotografie, grafische vormgeving, media, techniek en verhuur van apparatuur. Het AVC, waar 30 mensen werken, is betrokken bij diverse multimediaprojecten aan de universiteit.

Janneke van der Hulst

Nick de Heer

Erik Boon

 


Vidéoscop is het audiovisueel en multimedia onderzoekscentrum en productiebedrijf van de Université Nancy 2. Sinds de oprichting in 1978 is de afdeling gespecialiseerd in het testen en produceren van audiovisueel materiaal en multimedia producties voor het Hoger Onderwijs, beroepsopleidingen en de publieke sector. In VideoAktiv werkt het team van Vidéoscop samen met de afdeling ICT in het onderwijs bij de ontwikkeling van de training voor stafmedewerkers.

Deborah Arnold

Christophe Marand

Gérard Casanova

 


De Universiteit van Baskenland (UPV-EHU) wordt in VideoAktiv gerepresenteerd door het onderzoeksteam Grupo Multimedia van de Escuela Técnica Superior de Ingeniería de Bilbao. Het team heeft de laatste jaren samengewerkt aan verschillende projecten rond de integratie van video en multimedia in online Hogerwijs Onderwijs.

Xabier Basogain Olabe

Jon Koldobika Espinosa

Juan Carlos Olabe

Miguel Ángel Olabe

Christine Rouèche

 

 


ATiT is een klein Belgisch bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in toepassingen van informatie- en communicatietechnologie in onderwijs en vorming, maar ook in de culturele sector. ATiT verzorgt project management, integreert technologische onderwijsprojecten op een pedagogisch verantwoorde manier, en levert trainings- en consultancy diensten aan de ruime onderwijs- en vormingssector. Medewerkers van ATiT hebben een achtergrond en jarenlange ervaring in productie van educatieve multimedia, en ontwerpen, produceren en evalueren leermaterialen die gebruik maken van nieuwe technologie.

Mathy Vanbuel

Sally Reynolds