This project has been funded with support from the European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Socrates code:
1141169-CP-1-2004-1-UK-
MINERVA-M

De VideoAktiv Workshops

VideoAktiv heeft in de loop van het project een reeks workshops ontworpen, gericht op de training en ondersteuning van docenten en andere geïnteresseerden in het hoger onderwijs. De workshops zijn gezamenlijk door de partners ontwikkeld en worden gegeven in de eigen taal (Engels, Frans, Spaans en Nederlands). Klik hier voor een korte impressie van een van de (Franse) workshops. Hiervoor moet u de Real Player geïnstalleerd hebben.

In Nederland worden de workshops door de Vrije Universiteit en de Rijksuniversiteit van Groningen aangeboden. De workshop wordt gehouden voor een kleine groep van deelnemers (maximum 15) en duurt een of twee dagen. Klik links in het menu op Nederlands voor meer informatie over voorbije en toekomstige workshops.

 

 

De eerste reeks workshops richt zich vooral op de beginnende gebruiker, de enthousiasteling, die meer wil vernemen over het gebruik van digitaal beeld en geluid voor onderwijsdoeleinden. Tijdens deze workshops komen volgende onderwerpen aan bod: basiskennis van productie van audio en video, zowel via streaming als anderszins (DVD, CD-ROM), inzet van digitale media voor onderwijsdoeleinden en algemene begrippen over video in het onderwijs.

Het is geenszins de bedoeling om de deelnemers op te leiden tot professionele audiovisuele experts, maar eerder om hen voldoende bagage te geven om met behulp deze nieuwste technieken zelf onderwijsmateriaal te maken.

 

 

Andere onderwerpen zijn: de educatieve meerwaarde van video; introductie in bestaande mediacollecties en archieven; zelf media materialen maken (o.a. opnemen en bewerken); reflective practice (waarbinnen pedagogische wensen en technische mogelijkheden worden onderzocht); toegankelijkheid (het verwijdeen van drempels voor mensen met een functiebeperking); wettelijke, auteursrechtelijke en ethische aspecten.

 

 

Deelnemers die dat wensen, kunnen ondersteuning vragen bij de ontwikkeling van audio en video materiaal aan het VideoAktiv team. In de VideoAktiv gebruikersgroep bieden experts hulp en advies aan, en kunnen ervaringen uitgewisseld worden met andere deelnemers of geïnteresseerden.